Werkvakantie Lourdes

" Hart en handen van dienstbaarheid "Van 10 t/m 25 juli 1999 voor Jongeren vanaf 18 jaar

Ga je mee?

Ook in 1999 organiseren wij, Stichting "Jongeren voor Zieken" een werkvakantie naar Lourdes. Het is de bedoeling dat we met een bus enthousiaste jongeren naar Lourdes gaan om daar met elkaar de (zieke) medemens belangeloos te helpen. Dit doen we met een internationaal gezelschap: de "Hospitalite Notre Dame de Lourdes".

Wanneer?

Bij voldoende deelname vertrekken we 10 juli per luxe touringcar uit Nederland en komen dan zondagochtend 11 juli aan op het kamp. Hoe laat we vertrekken en uit welke steden, zul je na aanmelding vernemen. 24 juli zullen we vroeg in de morgen richting Nevers vertrekken alwaar we overnachten. Zondagavond 25 juli zijn we dan weer terug in Nederland.

En in Lourdes?

We verblijven veertien dagen op het internationale jongerenkamp in tenten. We delen de groep in tweeën: een groep heeft de eerste week vakantie en werkt de tweede week, de andere groep het om-gekeerde. Door de vele gezamenlijke aktiviteiten blijven we een groep. We nemen deel aan de licht- en sacramentsprocessie, inter-nationale jongerenmis en viering in de ondergrondse basiliek. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor creativiteit, sportiviteit, muziek of zomaar een ontmoeting.

Werkweek?

We steken deze dagen onze handen uit de mouwen om in alle een-voud dienstbaar te zijn. De jongens zetten zich in op het station, vliegveld, ordedienst op het heiligdom en in de baden. De meisje worden ingezet voor allerlei taken in het hospitaal of in de baden. Het werk is internationaal, je ontmoet mensen uit de hele wereld! Je hoeft geen speciale opleiding te hebben of vreemde talen te spreken, wel wordt van je verwacht dat je fysiek in staat bent je taken te verrichten zodat je volledig voor de ander je beste beentje voor kunt zetten.

Vakantieweek?

Nu zetten we een heel ander beentje voor, want we stappen o.a. naar Bartres, druipsteengrotten en naar de Hoge Pyreneeën. Er is zeker ruimte voor eigen initiatieven. Onze reis heeft ook in de vakantieweek een internationaal karakter.

De reis zal begeleid worden door een ervaren team waaronder twee jonge priesters.

Kosten?

De kosten voor deze 15-daagse geheel verzorgde reis bedragen Hfl. 795,- waarbij inbegrepen:
- busreis (retour)
- reisverzekering
- verblijf op het jongerenkamp
- drie maaltijden per dag
- excursies o.a. Hoge Pyreneeën
- overnachting Nevers

Aanmelding

Deze ervaring van je leven wil je zeker niet missen. Stuur daarom z.s.m. het antwoordkaartje op. Indien je meer info wenst, kun je altijd contact opnemen met de organisatie:

Antoinette Bottenberg tel. (030) 234 15 32

Peter Groot tel. (0224) 21 27 65

Klaartje Hadida - Luyben tel. (075) 635 26 61

Of mail naar Marian Rekveldt

De aanmelding dient te geschieden voor 15 april 1999. Voor die datum dient de eerste 250.- van de reissom betaald te zijn op bankrekening-nummer 357.36.19.11 t.n.v. Stg. Jongeren voor Zieken te Schagen. De totale reissom dient voor 1 juni betaald te zijn. Een annuleringsverzekering kun je apart bij ons afsluiten. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de ontmoetingsdag en verdere informatie.

-Stuur reactie en/of aanmeldformulier naar:

Stichting Jongeren voor Zieken
t.a.v. Antoinette Bottenberg
Springweg 442
3511 VZ UTRECHT


Aanmeldformulier
Naam: M/V
Adres:
Postcode en Plaats:
Geboorte datum:
Telefoonnummer:


Pagina beheerd door Hans Roest


Overzicht R-K Kerk Nederland